Ce am mai citit: Gazeta SF#15, CSF#10, Helion#122

Am ales, ca de obicei, trei povestiri, de data asta din trei reviste diferite.

Omul care se numește Trumbull (Gazeta SF#15)

de Octavian Mustafa

 

Un ins de vârstă mijlocie din Washington DC, neputând face copii, merge, împreună cu consoarta și cu socrii, la un tămăduitor din Maine, care să-l vindece de infertilitate cu ceaiuri indiene. Ajunși la vraci, se pare că toți cei patru au băut din ceaiul lui Trumbull, căci, pe drumul de întoarcere,  viața lor a suferit o turnură neașteptată.

Metaforele ultra-abundente fac, uneori, citirea destul de anevoioasă. Finalul, excelent.

Drăgălaşă familie. Însă evenimentele se precipită. Avem cu toţii, dincolo de farafastâcul monocord al caracterelor noastre bătăioase, un ghem fierbinte de nelinişte tolănit în stomac. Eu, unul, arăt de parcă aş fi înghiţit păr de pisică, iar pe trufaşa Sabine o trădează zornăitul incontinent al danturii ei sclipitoare in contact cu şuvoiul neîntrerupt al silabelor. Undeva, departe, în creştetul cerului, căluţii anemici ai bunului Ra rătăcesc în căutarea hranei. Se înţelege, până şi mitologia este dată peste cap într-astfel de împrejurări.

 

Incidentul Indira (CSF#10)

de Anamaria Borlan

 

Izgoniți de pe un Pământ devenit ostil din pricina  catastrofelor climatice, oamenii se confruntă,  și în Era  călătoriilor cosmice, cu același inamic născut din propria lor nepăsare si din goana după profit a corporațiilor: poluarea. Scrisul Aneimaria Borlan are un stil elegant, inconfundabil și o respirație amplă. Autoarea acordă egală atenție detaliilor de atmosferă și dialogurilor care întregesc portretele personajelor.

Cele câteva dezacorduri și fraze confuze puteau fi corectate, totuși, la o lectură mai atentă.

Kirito era prietenul ei de o viață, confidentul și, ceea ce nu știa nimeni, tatăl singurului ei copil, o fată născută pe Terra, care lucra ca designer aerospațial. Cum s-o înștiințeze că el nu mai era? Că murise în modul cel mai stupid posibil, din cauza unui fragment desprins dintr-un cargobot care se ciocnise cu un alt deșeu din milioanele de resturi metalice care îngroșau stratul de gunoaie de pe orbitele Terrei, a fostei Selena, dezmembrată acum, Phoebe, Niobe și Dione, plus resturile distrugerii de către armata iraniană a Orașului Satelitar Avacum, construit de forțele musulmane din întreaga lume, pe orbita La Grange, bucată care lovise o imensă roată măcinătoare ce prelucra prea puțin eficient deșeurile metalice, iar în urma coliziunii se produsese o explozie care.. care…

 

UIMITOARELE AVENTURI ALE UNUI INSEMINATOR

De Sergiu Someșan (Helion#122)

Un inseminator este un bărbat al cărui job este să facă sex cu femele din speciile de hominizi de pe planetele în curs de terraformare, în scopul de a grăbi procesul de evoluție spre apariția unei rase inteligente. Cum treaba asta se execută contractual, și cum omul este plătit pe act, toată activitatea lui sexuală este atent monitorizată. În ce încurcături hilare a intrat personajul lui Sergiu Someșan, pe de o parte cu băștinașele de pe una din planete, pe de alta cu personalul medical feminin de pe nava pentru terraformare Speranța, aflăm citind amuzanta povestire, un fel de Poveste a poveștilor cu perdea.

aș vrea să vă spun câte ceva despre ocupația asta de inseminator. Am fost ales dintre sute de candidați și să nu vă imaginați că am fost aleși după mărimea penisului, cum ne suspectau femeile de pe navă, și nici după frumusețe, fiindcă unii eram numai cu puțin mai frumoși decât femelele cu care eram puși să ne împerechem. Era vorba de cu totul altceva și este prea tehnic ca să explic aici: ceva care ține de calitatea materialului seminal, de compatibilitatea cu cât mai multe tipuri de genomuri sau așa ceva. Prea tehnic și prea complicat, dar știu că am făcut și câteva cursuri intensive pentru a putea aborda cât mai ușor femeile și pentru a deveni irezistibili. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte